Daripada pasir ke chip…camne CPU dibuat?!

camne cip CPU korang dibuat?…..bebudak AMD akan tunjukkan camne…sit back, relax and ENJOY the ride… >_<

Advertisements

Hack modem streamyx…..?

Semasa surf internet nak cari penyelesaian kepada masalah member aku ni….terjumpe la mende,gembire-nye aku dan mereka yang gune modem default streamyx….bukan-nye ape,susah betul nak dapat mende ni

Nak tahu ape yang aku cakapkan…korang tengok kat bawah ni….list username dan password default modem tmnet…aku dapat ni kat koneksen.com

1. ZTE modem
IP Address: 192.168.1.1
* Username: ADSL
Password: expert03
* Username: ZXDSL
Password: ZXDSL
* Username: admin
Password: telekomst
2. KASDA modem:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: admin
Password: telekomst
3. ArtNet modem:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: admin
Password: telekomst
* Username: admin
Password: admin
* Username: admin
Password: password
4. Triz modem:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: admin
Password: aaaaaaaa
5. Aztech modem:
IP Address: 10.0.0.2 OR 192.168.1.1
* Username: admin
Password: blank
* Username: admin
Password: password
* Username: admin
Password: admin
6. Billion modem:
IP Address: 192.168.1.254
* Username: admin
Password: password
7. Huawei modem:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: admin
Password: admin
8. Hyundai HSE-220 Modem:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: ADSL
Password: ADSL
* Username: admin
Password: ADSL
* Username: root
Password: root
9. Riger DB102:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: tmadmin
Password: tmadmin
10. TP-LINK MODEM / ADSL2 / ROUTER:
IP Address: 192.168.1.1
* Username: admin
Password: admin

1. ZTE modem

IP Address: 192.168.1.1

* Username: ADSL   Password: expert03

* Username: ZXDSL   Password: ZXDSL

* Username: admin   Password: telekomst

2. KASDA modem:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: admin   Password: telekomst

3. ArtNet modem:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: admin   Password: telekomst

* Username: admin   Password: admin

* Username: admin   Password: password

4. Triz modem:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: admin   Password: aaaaaaaa

5. Aztech modem:

IP Address: 10.0.0.2 OR 192.168.1.1

* Username: admin   Password: blank

* Username: admin   Password: password

* Username: admin   Password: admin

6. Billion modem:

IP Address: 192.168.1.254

* Username: admin   Password: password

7. Huawei modem:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: admin   Password: admin

8. Hyundai HSE-220 Modem:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: ADSL   Password: ADSL

* Username: admin   Password: ADSL

* Username: root   Password: root

9. Riger DB102:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: tmadmin   Password: tmadmin

10. TP-LINK MODEM / ADSL2 / ROUTER:

IP Address: 192.168.1.1

* Username: admin   Password: admin

Selepas ni..bleh korang pilih mane yang berkenan….

wahhh!?

hahaha….banyak peristiwa yang berlaku selama aku tak post kat sini..cam “Hari Ibu”,”Hari Guru” serta beberapa acara sukan  seperti Sudirman Cup (Malaysia kalah dengan China dalam semi-final),Hoki Piala Asia (pun kalah dengan China…yang ni aku hairan.. )dan Manchester United menjulang EPL selepas seri dengan Arsenal…..

Hari ni plak, aku jumpa sesuatu yang menarik perhatian korang semue…..cube tengok gambar ni….

kat mane jual ..yek?

kat mane jual ..yek?

Berkenan?mahu buat sendiri?…korang patut baca kat website diaorang…kat situ ade tips cara nak buat mende ni…website die?(tekan je kat gambar tu)

Ape hal nye?

Fuyoo..lame jugak rasenye aku dah tak post kat sini, banyak sangat halangan-nye…tapi tak pe. Untuk cover balik yang lepas2 tu, aku list kan beberapa berita sama ade yang baik @pun buruk…err >_>

  1. 2 minggu line streamyx aku buat hal,pasal tu le aku tak post…muahaha
  2. Bukit Selambau ngen Bukit Gantang Pakatan Rakyat yang punyer
  3. Dan pade hari yang same ngen pilihanraya kecil ni..lebih kurang pukul 3:45pm…aku dapat sorang lagi anak buah…laki-laki.
  4. Man Utd & Arsenal seri ngen lawan masing-masing [Uefa champion league]…hampeh btul!

Lagu Bandaraya Kuala Terengganu…

Lagu Bandaraya Kuala Terengganu ;


Lirik :

Kuala Terengganu Hebat Mempesona

Bandaraya Warisan Pesisir Air

Lambang Kemakmuran Negeri Darul Iman

Memacu Pembangunan


Seberkas Dalam Serumpun

Berkhidmat dan Berhubung

Selesa Hidup dan Persekitaran

Muda Dalam Segala Segi

Dasari Ilmu ke  Akar Umbi

Pengeras Semangat Minda Kelas pertama


Kuala Terengganu Hebat Mempesona

Bandaraya Warisan Pesisir Air

Indah dan Permai Bumi Bertuah

Untuk Semua, Untuk Dunia

Kuala Terengganu… Warisan Bestari


Setakat ni cume liriknye dulu….nanti upload die punye video pulak…so tunggu…