file dalam USB drive hilang…?

Mungkin anda pernah kena masalah tiba-tiba file dalam USB drive / pendrive tapi ade kapasiti, kat bawah ni ada sikit tip nak selesaikannya

mula-mula klik start menu….pastu klik RUN dan kemudiannya taip ” cmd ” untuk masuk kat command prompt.

apabila dah masuk kat situ….tukar ke medium yg dikehendaki dgn taip  E: [ kalu usb drive tu E: ler ]

pastu ia jadi camne —–> E:>

dan taip ——-> attrib -S -H -R /S /D  atau attrib -S -H -R *.* /S /D  dan tekan ENTER..pastu tunggu hingga proses die habis.

maka selesai ler masalah……kalu masalah ni bukan virus yang buat.

contoh apa yang korang buat

Ini je yang patut korang buat...

2 thoughts on “file dalam USB drive hilang…?

    1. slayer_ken07 Post author

      file corrup tu….biasenye file yg didelete pastu nak recover balik….utk tu try gune testdisk…free je, tip ni utk file yg kite rase2 ade tp tetibe je hilang…bleh try yg ni…..

      Reply

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s